Op 14 oktober is het zorgpad Hypofyse in het LUMC van start gegaan.

Het zorgpad Hypofyse is onderdeel van het Centrum voor Schedelbasispatiënten Holland (CSH). Dit is met jaarlijks meer dan 150 schedelbasisoperaties en 350 nieuwe patiënten het grootste schedelbasiscentrum van Nederland.

Één overzicht met gedoseerde informatie

Door de koppeling met HiX, het Elektronisch Patiënten Dossier van het LUMC, wordt alle informatie van de multidisciplinaire afdeling gebundeld in één overzichtelijk zorgpad. Dit zorgpad is in te zien door zowel de betrokken zorgverleners als de patiënt. De patiënten worden nu echter niet meer overladen met alle informatie in één keer, maar deze wordt gedoseerd aangeboden afhankelijk van waar zij zich bevinden in het traject.

Voor, tijdens en na behandeling of consult

Niet alleen patiënten, maar ook zorgverleners hebben baat bij de invoering van het zorgpad. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om pop-up meldingen te versturen via de app wanneer er bloed geprikt moet worden voorafgaand aan een afspraak. Patiënten zijn dus beter voorbereid en geïnformeerd, waardoor een consult efficiënter verloopt.

Vooraf, tijdens of na het consult hebben patiënten ook de mogelijkheid om notities in het MediMapp zorgpad op te slaan. Zo kunnen zij vragen noteren die zij willen stellen, of aantekeningen maken die zij later nog eens terug kunnen lezen. Vervolgens kunnen in de nazorgfase vragenlijsten worden ingezet om de voortgang te controleren.

Meer weten over MediMapp? Mail naar: info@soulve.nu