Verdubbeling aantal portaalgebruikers MijnLUMC

sinds integratie met MediMapp

 

Het portaalgebruik van MijnLUMC is sinds de implementatie van MediMapp verdubbeld. In november 2018 ging MediMapp live met het eerste zorgpad en het basiszorgpad in het LUMC, een jaar later is het aantal log-ins verdubbeld én het aantal unieke log-ins meer dan anderhalf keer zo hoog.

Eind 2018 vond de koppeling plaats van het voorgaande portaal van Chipsoft met MediMapp. Deze koppeling blijkt lonend. Waar het totaal aantal log-ins in 2018 nog 133.318 was, was dit aantal voor 2019 al 329.149. De eerste cijfers voor 2020 laten ook al een stevige groei zien, deze zijn nu al hoger dan de aantallen van het gehele jaar 2015.
Ook het aantal unieke log-ins maakte een stevige groei door. In 2018 waren dit er 17.929, versus 28.740 in 2019. Zowel het LUMC als MediMapp zijn blij met deze hoge adoptiecijfers.

Marte de Vries, projectleider bij MediMapp: “Het is mooi om te zien dat steeds meer patiënten gebruik maken van het portaal. Door het bundelen van krachten wordt de applicatie alleen nog maar relevanter.”

Uiteraard wordt er voortdurend gewerkt om het portaalgebruik alsmaar te laten toenemen. Het LUMC geeft aan dat de groei nog meer versterkt zou kunnen worden door het patiëntenportaal nog meer te kunnen verweven in de dagelijkse werkzaamheden van de zorgverleners. Genoeg input om weer verder aan de slag te gaan dus.