Digitaal corona traject reduceert vragen en belasting zorgorganisaties

MediMapp maakt digitaal corona traject beschikbaar voor de app.

 

In Nederland nemen de zorgen en het aantal maatregelen rondom het coronavirus toe. Reden voor een aantal ziekenhuizen om te kijken naar betere informatievoorziening. Het virus kan beter worden gecontroleerd wanneer patiënten en burgers zich aan de geldende richtlijnen houden. Om te voorkomen dat mensen op allerlei geruchten stuiten en paniek verder toeslaat is specifieke en gecentreerde informatievoorziening cruciaal. Daarnaast is het van belang om te voorkomen dat de ziekenhuizen overspoeld raken. Reden genoeg voor MediMapp om een specifiek corona zorgpad te introduceren.

Mensen worden op dit moment overspoeld met informatie en weten hierdoor soms niet wat juist is. Om deze reden keren ze zich naar vertrouwde instanties. Het bekende ziekenhuis is voor mensen dan ook een autoriteit en bron van informatie. Dit zorgt voor toenemende telefoontjes naar de ziekenhuizen. Begrijpelijk dat mensen teruggrijpen naar hun zorgorganisatie voor dit onderwerp, echter zorgt dit voor extra belasting van zorgorganisaties. Een groot aantal basis- en terugkomende vragen kan al eerder worden opgevangen.

‘Gaat mijn operatie door?’, ‘Ik ben astma patiënt, loop ik verhoogd risico?’ en ‘Is het ziekenhuis een veilige omgeving?’ zijn voorbeelden van veelgestelde vragen. Door deze via de app van het ziekenhuis aan te bieden, kan de patiënt ervan uit gaan dat deze informatie betrouwbaar en geverifieerd is. Daarnaast is het digitaal aanbieden van deze informatie, juist nu sociale contacten beter beperkt kunnen blijven, een slimme oplossing. Op deze manier worden zorgverleners, die momenteel al een verhoogde werkdruk ervaren, zoveel mogelijk ontzorgd.

Het corona zorgpad bevat de volgende eigenschappen:

  • Digitaal beschikbaar via de ziekenhuis app in de iOS en Android stores
  • Algemene informatie over het ontstaan en verspreiding van het virus
  • De actuele en landelijke richtlijnen van het RIVM
  • Informatie op veelgestelde vragen en FAQ’s om eerstelijns vragen af te vangen en het aantal belletjes naar het ziekenhuis te reduceren
  • Het corona zorgpad wordt dagelijks actueel gehouden
  • Dagelijkse (push)-meldingen voor relevante feiten of wijzigingen in het beleid

De eerste zorgorganisaties lanceren het corona zorgpad mogelijk al begin volgende week. Om zoveel mogelijk organisaties en zorgverleners te ontzorgen wordt het zorgpad ook beschikbaar gemaakt voor zorgorganisaties die nog niet over MediMapp beschikken.

Wil je meer informatie over het corona Zorgpad? Neem contact op met je accountmanager voor vragen en opmerkingen. MediMapp is doorlopend beschikbaar om dit zorgpad direct te implementeren.  

Bel naar 030 –227 04 00 of mail naar info@soulve.nu om vandaag nog het corona zorgpad te laten activeren voor je ziekenhuis en een melding te sturen naar al je patiënten.