“Wat kunnen wij voor de zorg betekenen”, de vraag die wij elkaar wekelijks stellen, is nu van nog groter belang geworden. Ook in ons land worden alle gevolgen van het coronavirus met de dag zichtbaarder. We willen de zorg vooral nu maximaal ondersteunen en helpen waar dat kan. Maar de beste zorg leveren voor iedere patiënt, dat doen jullie natuurlijk zelf.

Ondanks sociale distantie blijven wij gelukkig allemaal in contact met elkaar en voorzien we elkaar van informatie via digitale kanalen. Het is mooi om te zien dat wij daarvoor met z’n allen digitale middelen hebben gecreëerd. Digitalisatie en zorg kunnen niet meer zonder elkaar, dat blijkt juist in een tijd als deze. Dit onderstreept ook hoe belangrijk het is dat wij met elkaar voortdurend aan digitale zorg werken.

Juist nú moeten wij ervoor zorgen dat de zorg voor jullie patiënten zoveel mogelijk wordt ondersteund, ook digitaal; de informatiebehoefte is toegenomen. Maar… niet alleen nu, ook straks als de zorg haar oude ritme weer oppikt en uitgestelde zorg moet worden ingehaald. Momenteel richten wij hiervoor bij diverse zorgorganisaties versneld zorgpaden in. Op deze manier worden jij en je patiënten straks digitaal ontzorgd.

Terwijl jullie drukker zijn dan ooit, gaan wij ervoor zorgen dat we jullie zoveel mogelijk ondersteunen. Dit doen we door op de achtergrond de communicatie met patiënten in MediMapp te verhelderen en te verbeteren. Acute zorg loopt door: oncologiepatiënten met extra vragen, bevallingen, spoed operaties enzovoorts. Iedere uitdaging vraagt namelijk om specifieke informatie die wij toevoegen aan het MediMapp zorgtraject, op de achtergrond en zonder dat het jullie tijd kost. Want wanneer dit goed loopt biedt dit goede zorg voor iedereen. Dit kunnen wij alleen met elkaar bereiken.

Vincent Schot
Founder & CEO Soulve Innovations – MediMapp