Ziekenhuizen overbelast, corona sectie in zorgpaden om personeel te ontlasten

 

Zorgorganisaties zijn overbelast, zorgverleners maken overuren en tekorten aan materialen zoals mondkapjes en beschermende kleding nemen toe. Het corona virus heeft het leven in Nederland en de rest van de wereld het dagelijkse leven enorm beïnvloed. Ook het dreigende tekort aan personeel in de zorgsector baart zorgen. Momenteel worden er zoveel mogelijk speciale corona informatie secties in zorgpaden toegevoegd, om zoveel mogelijk personeel te ontlasten.

Afgelopen week is de eerste zorgspecifieke corona sectie in het LUMC van start gegaan, op de afdeling verloskunde. Momenteel zijn we bezig met overige afdelingen en zorginstellingen waarbinnen vraag hiernaar is. “Iedereen die we spreken uit de zorg geeft aan dat de telefoons overbelast zijn. Patiënten hebben enorm veel vragen en zijn onzeker. Heel begrijpelijk. Door een groot deel van deze vragen op te vangen door een extra zorgpad-specifieke corona sectie toe te voegen, worden zorgverleners zoveel mogelijk ontlast. Tegelijkertijd wordt de patiënt correct geïnformeerd. Dit samen is belangrijk om de zorg momenteel zoveel mogelijk te kunnen reguleren” Geeft CEO van MediMapp Vincent Schot aan.

De corona sectie kan variëren per zorgpad of afdeling. Dit kunnen pushmeldingen zijn, veelgestelde vragen en antwoorden en links naar belangrijke websites zoals die van het RIVM. De informatie wordt dagelijks gecontroleerd en bijgehouden, waardoor deze altijd correct en actueel is. Op deze manier wordt onrust weggenomen bij patiënten en duidelijkheid gecreëerd, daarnaast kan de zorgorganisatie op deze manier interacteren met de eigen populatie.

 

Meer informatie? Stuur een e-mail naar: info@soulve.nu of klik hier en vul ons contactformulier in.