Slimme doorontwikkelingen in het LUMC ontzorgen patiënt en zorgverlener

Vanuit MediMapp wordt er constant gewerkt aan het optimaliseren en vernieuwen van alle features. Onlangs heeft MediMapp samen met het LUMC aan nieuwe doorontwikkelingen gewerkt. Deze nieuwe mogelijkheden verhogen het gebruiksgemak voor zowel patiënt als zorgverlener. Lees hieronder meer over de nieuwste mogelijkheden voor alle MediMapp Portal gebruikers.

Slimme redesign van het menu

Adoptie en gebruiksvriendelijkheid van een applicatie zijn dé graadmeters voor het succes ervan. Om goede adoptie te kunnen nastreven wordt er constant gewerkt aan goede vindbaarheid van items, patiëntenfeedback, en logica en structuur van het systeem. Om patiënten nu nóg beter hun dossiers te kunnen laten inzien, is er gewerkt aan een redesign van het menu. Wanneer er bijvoorbeeld een vragenlijst klaar staat, is het handig als deze binnen één oogopslag geopend kan worden. Hierdoor wordt inzicht en overzicht gecreëerd.

Echo en ECG integratie binnen MediMapp

Om ervoor te zorgen dat patiënten niet meer telkens van omgeving (zoals bijvoorbeeld portaal) hoeven te wisselen, is er een connectie met API van hartziekten gemaakt. De uitslagen die binnen het hartziekten portaal worden geregistreerd kunnen op deze manier binnen MediMapp getoond worden. Op deze manier wordt voorkomen dat een patiënt op twee verschillende plekken hoeft in te loggen. Alle resultaten zijn nu te vinden binnen één portaal.

Nieuwe dimensie voor afspraak weergave

Er is een nieuwe dimensie toegevoegd in het weergeven van bepaalde afspraken. Dit wil zeggen dat niet enkel groepen afspraken kunnen worden geselecteerd qua zichtbaarheid voor de patiënt, maar ook specifieke afspraken kunnen nu worden geselecteerd. Dit is mogelijk door de extra ‘detail-laag’ die wij hebben toegevoegd. Hierdoor hebben zorgverleners meer autonomie over wat zij wel of niet willen tonen aan de patiënt. Nu kunnen zorgverleners makkelijk aanvinken of afspraken al dan niet getoond worden. 


Marte de Vries, projectleider bij Soulve Innovations: “We halen nu een nieuw dataveld op. Hierdoor kunnen zorgverleners ervoor kiezen specifieke afspraken juist wel of niet tonen. Een slechtnieuwsgesprek of afspraken die voor de zekerheid worden ingepland kunnen hieronder vallen. Hierdoor wordt automatisch de juiste informatie aan de patiënt weergegeven. Dit faciliteert de juiste planning binnen ziekenhuizen en wij zijn blij dat we op deze manier kunnen bijdragen aan het werkgemak van de zorgverleners.”

Nieuwe navigatie widget

Door eenvoudige knoppen toe te voegen die naar interne en externe pagina’s leiden kan er gemakkelijk correcte en actuele informatie aan de patiënt worden getoond, zonder dat daar extra implementaties bij komen kijken. Zo kunnen patiënten eenvoudig naar relevante pagina’s navigeren. Interne en externe informatie kan hierdoor beter gevonden worden. Dit is voordelig voor de zorgverlener, want patiënten komen beter geïnformeerd bij de arts. Ook wordt hierdoor de autonomie van de patiënt verhoogd. Zij worden er bijvoorbeeld op gewezen contact op te nemen met de apotheek, wanneer hun medicatieoverzicht niet klopt. 


De Vries: “Ontzettend mooi dat we samen met het LUMC de wensen van patiënten kunnen omzetten in een betere app en service. We hebben dit gedaan door samen de feedback van de patiënt te verwerken in concrete verbeteringen, waardoor de app nog gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en relevanter is geworden.”

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *