7 Redenen om je zorgprocessen real-time te monitoren

“Onze zorg valt niet te automatiseren”, is een veelgehoorde reactie van klanten en deze opmerking vinden wij terecht! De zorg is zo specifiek en persoonlijk, dat automatisering hier geen standaard oplossingen kan bieden. Echter, wanneer de informatievoorziening zodanig wordt ingericht en geautomatiseerd, kunnen zorgverleners zich juist weer focussen op het bieden van persoonlijke zorg. De zorg ligt dan letterlijk open voor een volgende verbeterslag.

Wij geven een voorbeeld, wat gebeurt er met je werk als je met een druk op de knop een dashboard met actuele zorginformatie van het ziekenhuis zou kunnen zien? Of een zogenaamde heatmap die aangeeft waar je een risico loopt en waar met direct ingrijpen de situatie onder controle kan worden gehouden.

Door de talloze hoeveelheden e-health oplossingen ontstaat vaak de focus op het voor elkaar krijgen van de automatisering zelf, in plaats van het creëren van de inzichten in de zorgprocessen die zorgen voor de echte verbetering. Deze effectieve verbetermethode verbetert de kwaliteit van zorg om deze te waarborgen én te meten. Overbodige activiteiten of dubbel uitgevoerde taken worden gedetecteerd en indien nodig geëlimineerd. Een prettige aanpak om de zorg werkbaar te houden.

Wanneer dit de insteek is van Hospital Intelligence, blijkt het een ultieme ‘match’ met de sociaal gedreven werkzaamheden van een zorgverlener. Pas dan wordt data ingezet om te optimaliseren als functie van de zorg voor de patiënt. 

Voordelen MediMapp Analytics

MediMapp biedt hierin ‘MediMapp Analytics’ aan waardoor de focus op de zorg gericht blijft. MediMapp Analytics geeft inzichten voor de organisatie die direct een duidelijk beeld geven over het zorgproces. Door te werken met MediMapp Analytics ontstaan er onder andere de volgende voordelen voor de zorgorganisatie als geheel:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws op het gebied van E-health!

Meetbare zorg door Analytics

Door de verkregen inzichten op de zorgprocessen door middel van Analytics wordt de zorg meetbaarder en inzichtelijk. Inzichten over hoe bijvoorbeeld populaties een zorgpad doorlopen, zorgen ervoor dat er valt te sturen op processen en uiteindelijk op kwaliteit. Dit is wat wij noemen ‘Hospital Intelligence’. Het meten en weten van je zorgprocessen en de kwaliteit daarvan als aanvulling op de Business Intelligence van je zorginstelling is een belangrijke graadmeter en goed sturingsmechanisme voor je zorgsysteem.

MediMapp Analytics Dashboard

MediTopp Analytics presentatie

Tijdens de Meditopp 2020 illustreerde Arjan Buist (manager BI & Analytics in het Radboudumc) zijn ervaringen en bevindingen van het product. Ook legde Arjan Buist uit hoe Analytics de bestaande Business Intelligence versterkt.