Skip to content

Zelfstandige implementatie vanuit MediMapp binnen 8 weken

Sinds 20 juli staat het zorgpad gliomen live in het LUMC. Hierin zijn drie behandelingen voor hersentumoren opgenomen; chemotherapie, radiotherapie en de combinatie van beiden. Het zorgpad bevat onder andere informatie over het behandeltraject, medicatie gebruik en eventuele bijwerkingen of risico’s van de behandeling.

De juiste informatie op het juiste moment

Door een goed ingericht zorgpad zijn patiënten goed geïnformeerd vóór, tijdens en na hun behandeling. Dankzij een MediMapp zorgpad krijgen patiënten precies die informatie die voor iedere afspraak in het ziekenhuis nodig is, inclusief een eventuele vragenlijst of andere e-health module. Kortom, alle informatie wordt op het juiste moment aangeboden. Hierdoor ontstaan de volgende voordelen voor de patiënt:

  • Eén voordeur voor alle e-health en medische gegevens/dossier
  • Alle afspraken in een intuïtieve tijdlijn, alle informatie op het juiste moment
  • Integratie met alle andere e-health tools

Omdat alle randzaken al door MediMapp zijn verstrekt, heeft de zorgverlener samen met zijn/haar patiënt een efficiënt spreekuur. Zo heeft iedereen in iedere fase van het zorgproces inzicht en overzicht. Voor zorgverleners ontstaan hierdoor onder andere de volgende voordelen:

  • Goed voorbereide patiënten tijdens het spreekuur/behandeling
  • Compleet geïntegreerd met het EPD van de zorgorganisatie
  • Integratie met alle andere e-health tools
Voorbeeld zorgpad MediMapp

Zelfstandige implementatie vanuit MediMapp

Om zorgverleners zoveel mogelijk te ontlasten, met name ook in tijden van COVID-19, heeft MediMapp het zorgtraject zo zelfstandig mogelijk opgezet. Door optimaal gebruik te maken van bestaande informatie uit brochures en de website is er een analyse van het zorgpad gemaakt. Deze is vervolgens gecontroleerd en aangepast middels feedback van de betrokken zorgverleners. Door enkel noodzakelijk contact op afstand in te plannen, zijn zorgverleners zoveel mogelijk ontzorgt.

Implementatie binnen 8 weken

Binnen 8 weken konden patiënten gebruik maken van de applicatie. Niet alleen patiënten hebben baat bij een betere voorbereiding en expectation management, ook zorgverleners merken hier de voordelen van. Door o.a. veelgestelde vragen van patienten voor de poli op te vangen middels de app en een beter verwachtingspatroon van patiënten, kunnen spreekuren efficiënter worden ingedeeld.

"Alina Vennes (consultant bij MediMapp): “Er is samengewerkt met een kleine groep vanuit het LUMC, dit hebben wij met name op afstand gedaan vanwege COVID-19. Door met een kleine groep te werken kon er snel en efficiënt samen worden gewerkt, wat ik als prettig heb ervaren. Momenteel wordt er patiënten informatie verzameld om deze te kunnen verwerken in feedback sessies. We zijn erg benieuwd naar de resultaten."

Alina Vennes

Consultant bij MediMapp

Vaker updates ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in ontvang regelmatig nieuwe updates in je mailbox.