Skip to content

CWZ en Radboudumc voeren pilot Shared Care uit

Een gezamenlijk digitaal Prostaatkanker zorgpad opgebouwd uit meerdere EPD’s

Een zorgketen delen tussen twee ziekenhuizen; dat doet de MediMapp Shared Care pilot nu voor het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en Radboudumc. Soulve zet daarmee de deuren van het zorgpad Prostaatkanker open naar beide ziekenhuizen, waardoor het gehele zorgproces zichtbaar wordt. One life, one care, one app: Shared Care is dé stap naar één overzicht van alle informatie voor de patiënt.

Wat is MediMapp Shared Care?

MediMapp Shared Care is een uitbreiding op de producten die Soulve al biedt. MediMapp Shared Care maakt integrale zorg mogelijk door het totale zorgpad over de ziekenhuizen heen inzichtelijk te maken. Het wordt één zorgpad-gebonden dossier, waarbij de afspraken van zowel het CWZ als Radboudumc duidelijk gecommuniceerd worden naar de patiënt én de zorgverleners.
“Steeds vaker moeten patiënten naar verschillende soorten instellingen voor hun zorg en dat is voor een hoop patiënten lang niet altijd even duidelijk. Hetzelfde geldt voor de zorgverleners, die alleen in hun eigen dossier kunnen. Wat wij doen met MediMapp Shared Care is beide partijen in staat stellen om precies te zien wat voor zorg waar én wanneer geboden wordt. Je medische overdracht wordt op die manier veel effectiever en efficiënter”, zegt Anna Geraedts (R&D manager).

“Wat wij doen met MediMapp Shared Care is beide partijen in staat stellen om precies te zien wat voor zorg waar én wanneer geboden wordt.”

Anna Geraedts - Research & Development Manager bij Soulve Innovations

Shared Care MediMapp tijdlijn

Hoe is MediMapp Shared Care ontstaan?

Anna Geraedts en product owner Coen Stout hebben MediMapp Shared Care samen met de IT teams van Soulve ontwikkeld. Binnen de pilot is er één doel: het proof of concept aantonen. Het proof of concept moet laten zien dat MediMapp Shared Care technisch haalbaar is én waarde toevoegt voor de patiënt en zorgverleners.

Coen legt het uit: “Het idee ontstond vanuit de samenwerking met het Radboudumc. Die zijn al jaren nauw betrokken om samen met ons de zorg te innoveren. Één van de problemen die zij ervaren is dat de zorgpaden die gedeeltelijk buiten het ziekenhuis plaatsvinden niet overzichtelijk zijn voor de patiënt en zorgverlener. Een voorbeeld hiervan is het zorgpad Prostaatkanker, waar patiënten vaak worden doorverwezen naar het CWZ voor een specifieke operatie. Afspraken kunnen niet zomaar buiten de grenzen van een ziekenhuis gedeeld worden. Beide ziekenhuizen gebruiken ook nog eens een ander EPD (Hix voor het CWZ en Epic voor het Radboudumc). Dus als de patiënt inlogt in MediMapp, in de app van het Radboudumc, dan ziet de patiënt alleen de afspraken die in het Radboudumc zijn gepland. Hetzelfde geldt voor CWZ. Zo heb je nooit een volledig overzicht over je zorgpad.”

Shared Care MediMapp Mobiel

Grootse plannen voor integrale zorg in Nederland

Momenteel staat het nog in de kinderschoenen door middel van de pilot, maar de plannen zijn groot. Naast het integrale zorgpad wil Soulve een integraal dossier inzichtelijk kunnen maken voor patiënt en zorgverlener. De patiënt heeft hierdoor ook alle relevante medische informatie in één app en voor zorgverleners wordt de medische overdracht nog beter. Het ultieme doel is om MediMapp Shared Care beschikbaar te maken voor alle lijnen in de zorg. Op die manier is het duidelijk wanneer de patiënt waar moet zijn voor elke stap in zijn zorgtraject, dus ook voor zorg door de huisarts, GGZ of verpleegzorg.

Coen is benieuwd hoe Shared Care zich gaat ontwikkelen en zegt optimistisch: “Het is dus belangrijk om te weten waar de behandeling plaatsvindt en wie we met elkaar verbinden. Zo zetten we een netwerk op. We bewijzen nu via de pilot dat het technisch mogelijk en schaalbaar is. MediMapp Shared Care gaat, als we het neer kunnen zetten op grote schaal, de Nederlandse zorgwereld transformeren. Dan worden de muren opengebroken en is er zóveel meer overzicht in hoe de patiënt het zorgtraject beleefd. Dat is van onschatbare waarde.”

Door het gecompliceerde technische landschap van de Nederlandse zorg is gegevensuitwisseling niet gemakkelijk; dit bemoeilijkt samenwerking in de zorg. Met MediMapp Shared Care levert Soulve een disruptieve innovatie voor integrale zorg vanuit het zorgproces.

Eind zomer worden de eerste resultaten van de pilot verwacht.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen omtrent ziekenhuizen?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief: