Skip to content

MediMapp introduceert self-service in Q4: zelf zorgpaden aanpassen!

Als zorgprofessional eigenhandig inhoud wijzigen met MediMapp Admin

Na enkele jaren concepting en onderzoek is nu, in de eerste week van april 2021, de daadwerkelijke bouw begonnen. Het self-service concept is enerzijds bedacht om het gevoel van grip en regie meer naar u als klant te brengen en anderzijds, om veel makkelijker te schalen.

Het self-service concept is ontstaan uit de brandende vraag van zorgverleners om de achterkant van MediMapp begrijpelijker te maken, hen meer regie te geven en er zelf mee aan de slag te kunnen gaan. 

MediMapp Admin: wat is het?

Met de self-service functie in Admin kunt u als zorgprofessional, communicatiemedewerker of IT-support medewerker zelf gemakkelijk inhoud van het zorgpad aanpassen, veelgestelde vragen inrichten, folders toevoegen en vragenlijst bij de haltes neerzetten. Ook het wijzigen of vastleggen van zorgpaden, structuur of inhoud verifiëren, content maken of plaatsen en de huisstijl beheren wordt in een handomdraai mogelijk. Daarnaast geeft Admin de optie om hetzelfde te doen binnen Analytics, Shared Care en Portal.

Voor wie is deze functie van belang?

 • Zorgprofessionals die input leveren over de content en het zorgproces
 • Communicatie die kan controleren of de huisstijl klopt, en de foto’s en lay-out goed zijn
 • Support en techniek, zowel bij Soulve Innovations als bij de klant

Iedere gebruiker heeft zijn eigen gebied om in te werken. Zo blijven de rollen goed verdeeld en kan het overzicht bewaard blijven. U zult niet vermoeid worden met ingewikkelde back-end technieken, maar de inhoud simpelweg kunnen aanpassen.

Hoe zal de Admin eruit gaan zien?

“We zijn ooit begonnen met een idee. Dat zijn we vorm gaan geven en dat is eigenlijk een heel nieuw platform geworden,” zegt Product Manager Renée, “We zijn echt gaan focussen op service binnen het product. En wat ik het allermooiste vind, is dat we binnen de organisatie echt weer samen aan het innoveren zijn met dit concept.”

Self-service MediMapp

UX designer Ramon vult aan: “Het zal altijd een centrale uitstraling hebben. Het moet gebruiksvriendelijk zijn, zowel voor de klant als voor ons. Klanten die starten met het gebruik hiervan zullen altijd uitleg krijgen van onze medewerkers. Zo begrijpen ze niet alleen wat ze moeten doen, maar kunnen ze ook sneller en effectiever werken. We optimaliseren het gebruik voor de klant en dat geeft hopelijk een gevoel van controle. Het helpt heel erg als mensen het over hetzelfde hebben en hetzelfde plaatje zien. Daardoor verbetert de communicatie.”

Design principes van het self-service concept

 • Focus op gebruikers
  MediMapp Admin moet prettig en efficiënt zijn in gebruik. Het wordt visueel aantrekkelijk en de feedback op acties zal snel zijn.
 • Modulair design
  Er moet ruimte zijn voor nieuwe, gemakkelijk door te voeren features.
 • Professionele uitstraling
  Het moet de kracht van MediMapp en het gevoel van gezamenlijk inzicht creëren laten zien.
 • Consistentie
  De ervaring van alle MediMapp producten (Portal, Analytics, Shared Care, Pathways), en dus ook Admin, moet hetzelfde zijn en dezelfde hoofdwaarden bevatten: innoveren, verbeteren en digitaliseren.

Wanneer kunt u hier gebruik van maken?

De bouw van het self-service concept binnen MediMapp Admin is gestart en interne gebruikerstesten zullen deze maand plaatsvinden. U kunt hoogstwaarschijnlijk dit najaar gebruik maken van de self-service. “Het is een realistische schatting om met de livegang te richten op Q4 van 2021. We gaan er gewoon voor,” zegt Renée.

We houden u op de hoogte van het self-service concept in de nieuwsbrief, webinar en MediTopps. Stay tuned!

Heeft u al specifieke vragen over het self-service concept? Neem contact op met Renée via renee.langendijk@soulve.nu

Meer weten over het self-service concept?

Pathways, Shared Care, Analytics en Portal worden door het self-service concept efficiënter. U krijgt meer inzicht en regie, daar waar wij het ingewikkelde, technische gedeelte bij ons houden. We raden u aan het webinar op 24 juni of de MediTopp in juni bij te wonen, indien u meer wilt weten over het self-service concept en zorgpad beheer.

Vaker updates ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in ontvang regelmatig nieuwe updates in je mailbox.