Skip to content

MediMapp integreert Luscii, WebcamConsult en Medify via Portal

Steeds meer digitale zorgapplicaties - is het een vloek of een zegen?

Door de corona crisis schieten e-health oplossingen als paddestoelen de grond uit, omdat ziekenhuizen en instellingen nu wel digitaal moeten acteren. Wat daardoor ontstaat, is dat doktoren of afdelingen voor specifieke doeleinden eigen apps zijn gaan gebruiken, zoals thuismonitoring, of behandel coaching. Met als gevolg dat elk ziekenhuis andere apps hanteert. Deze overvloed aan toepassingen en informatie raakt zowel patiënten als zorgverleners en artsen.

Apps in overvloed, maar lage adoptie

De grote hoeveelheid aan nieuwe, snel gefabriceerde e-health applicaties zorgt ervoor dat niemand door de bomen het bos nog ziet. Voor elk probleem zijn er vandaag de dag verschillende digitale oplossingen; zo kunnen artsen nu videoconsulten houden via de mobiele telefoon en patiënten hun hartslag meten in een app.

De kern van het probleem is dat deze handige apps niet vanuit één omgeving op het juiste moment worden aangeboden. De patiënt moet daardoor zoeken wanneer ze wat moeten gebruiken en verliezen het overzicht. Daardoor is de adoptie laag en verliest de instelling een groot deel van hun investering. Ook zorgprofessionals zijn vaak het overzicht kwijt. Digitalisering slaat zo de plank mis.

Niet iedereen kan dus voldoende gebruik van maken van e-health applicaties, hoewel de bedoeling erachter erg goed kan zijn en zelfs daadwerkelijk verbeteringen kan aantonen.

“Alle mooie apps en wearables communiceren helaas vaak met een ander platform met verschillende wachtwoorden en als we dan data delen in grote platformen, lekt de privacy aan alle kanten weg. Ook is er veel focus op de korte termijn en ontbreekt het nog aan een goede strategische digitale visie in organisaties. De ICT-infrastructuur is vaak nog niet klaar voor een grootschalige inzet van e-health.”

- Suzanne Verheijden, Buro StrakZ

Via Emerce.nl

MediMapp Portal

E-health tools die vaak gebruikt worden zijn bijvoorbeeld Luscii, Medify, WebCam Consult en Chatbot PEXlife. Deze moderne applicaties voegen nieuwe digitale functionaliteiten en toepassingen toe in het zorgtraject van de patiënt, maar de crux zit hem in de hoeveelheid verschillende applicaties. Die overdaad aan informatie zorgt ervoor dat er sturing en overzicht nodig is voor de patiënt.

Om dat op te lossen, brengt MediMapp Portal alles vanuit de uniforme look-and-feel van het ziekenhuis in beeld voor de patiënt, op relevante momenten. Zo kan bijvoorbeeld een e-health tool als Luscii of Medify ook een “bolletje” worden op de tijdlijn, of als taak in een notificatie worden verpakt. De patiënt krijgt daarmee alle zorg aangeboden in een geïntegreerde omgeving, waarbij ook de juiste e-health toepassing op het juiste moment wordt aangeboden. Zo zijn er bepaalde notificaties en taken in de tijdlijn die hier rekening mee houden. Deze manier van aanbieden, in een app met notificaties op het juiste moment, heeft laten zien te leiden naar een significant hoge adoptiegraad van 70%.

CEO Vincent Schot: “Denk bijvoorbeeld aan 9292OV, de app waarmee je van elke vervoer leverancier in Nederland (NS, Connexxion, Arriva, Hermes) kunt zien hoe jouw reis het best aansluit op elkaar, in één applicatie. Zo zie je welke trein je moet pakken naar Rotterdam, welke tram je daarna moet halen en hoe ver je moet lopen naar je bestemming. Alles is logischerwijs samengebracht in één tijdlijn. MediMapp Portal vervult hierin eigenlijk dezelfde functie: het brengt alles samen onder één paraplu, zonder dat de patiënt of zorgverlener daar iets voor hoeft te doen. Het is de bedoeling om alle e-health tools, taken en activiteiten in één tijdlijn samen te brengen.”

LUMC, Jeroen Bosch Ziekenhuis, VieCuri en Bergman Clinics gebruiken o.a. MediMapp Portal om het aanbod van e-health tools voor hun patiënten te structuren.

MediMapp Portal als PGO?

De vraag die nog overblijft is: zijn er ook andere manieren om al deze e-Health tools te kanaliseren? Hiervoor wordt soms ook gerefereerd naar het PGO. MediMapp Portal zou kunnen fungeren als een PGO voor uw regio. MediMapp heeft een andere opvatting dan die van het klassieke PGO. De visie van MediMapp op het PGO vraagstuk en de rol van MediMapp hierin leest u in dit artikel: “Is MediMapp een PGO? CEO MediMapp zegt: “Juist véél meer dan dat

Wilt u meer weten over het integreren van e-health tools en de inzet van MediMapp Portal? Schrijft u zich dan in voor het webinar of vraag een demo gesprek aan met een van onze accountmanagers via info@soulve.nu.

Vaker updates ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in ontvang regelmatig nieuwe updates in je mailbox.