Skip to content

Prosper klinieken starten groot onderzoek na KWF subsidie

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Prosper klinieken starten groot onderzoek na KWF subsidie

Als dank bedenkt CWZ wielrenactie voor KWF: Soulve draagt steentje bij

KWF Kankerbestrijding subsidieert een belangrijke studie van CWZ in Nijmegen. CWZ werkt voor prostaatverwijdering met operatierobot samen met het Radboudumc en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven, onder de naam Prosper Samenwerkende Prostaatkankerklinieken.

Hierdoor heeft elke patiënt toegang tot de beste faciliteiten, de meest precieze diagnose en de best mogelijke behandelingsopties. Ook dit onderzoek zal binnen Prosper worden verricht. “Het KWF maakt het mogelijk dat wij onderzoek kunnen gaan doen naar het effect van testosterontherapie bij mannen met een verlaagd testosterongehalte en prostaatkanker, die daarvoor geopereerd worden. Er wordt in deze studie met name gekeken naar de bevordering van seksueel herstel bij deze mannen, omdat dat een veelvoorkomend probleem is in de praktijk. Daar is nooit gerandomiseerd prospectief onderzoek naar gedaan en dat kan nu eindelijk wel,” zegt Diederik Baas, arts-onderzoeker van Prosper. Het onderzoek start vanaf 1 september en zal in elf Nederlandse ziekenhuizen plaats gaan vinden. In totaal kunnen 140 mannen deelnemen.

KWF

Prosper komt in actie voor KWF

Als dank voor de KWF-subsidie voor de testosteron-studie ENFORCE, gaan diverse artsen en verpleegkundigen van verschillende ziekenhuizen in de startblokken staan om op hun beurt geld op te halen. Rik Somford is uroloog op Prosper-locatie CWZ en is, net als zijn collega’s, ontzettend blij met de subsidiëring van het KWF: “Al die energie moet natuurlijk ergens heen. Die gaan we, naast het onderzoek, vol enthousiasme in deze actie stoppen, zodat we iets terug kunnen doen voor KWF.”

Diederik bedacht hiervoor het volgende: “We zouden graag geld binnenhalen voor KWF door te wielrennen met een flinke groep zorgprofessionals en ziekenhuismedewerkers. We vragen dan ook weer op een mooie manier aandacht voor prostaatkanker. En nu bestaat het samenwerkingsverband Prosper toevallig in 2021 alweer vijf jaar. Om die redenen vonden we het een goed idee deze actie samen te doen. De fietsronde houden we op 4 september 2021 tussen Nijmegen en Eindhoven, met een groep van ongeveer 30 man. En als tegen die tijd meer mensen samen mogen komen om te sporten, hopen we natuurlijk dat het er nog meer worden.”

Diederik en Rik proberen samen bij de vele partners van de drie ziekenhuizen zoveel mogelijk sponsoring op te halen. “Al het geld dat binnenkomt, gaat naar het KWF. Het doel is ongeveer €3.000,” zegt Diederik. De twee zijn erg gedreven en kijken uit naar een mooie opbrengst. Soulve Innovations steunt hen daarom graag.

Ook MediMapp sponsort

Naast farmaceutische, medische en lokale partners, zijn ook technische partners die bij het ziekenhuis betrokken zijn gevraagd hun bijdrage te leveren aan dit mooie doel. Zo helpt Soulve Innovations hen graag om hun doel te halen en het KWF te steunen. Zonder het KWF waren projecten en onderzoeken als deze namelijk niet zomaar mogelijk. Daarnaast staat Soulve vanzelfsprekend achter haar partners.

Het CWZ is als partner van Soulve erg belangrijk. Zij maken, samen met Radboudumc, binnenkort namelijk ook gebruik van Shared Care, een vooruitstrevend en langverwacht product dat zorgketens digitaliseert. Soulve zet daarmee de deuren van het zorgpad Prostaatkanker open naar beide ziekenhuizen, waardoor het gehele zorgproces zichtbaar wordt.

Benieuwd of MediMapp ook voor uw zorginstelling een goede partner is? Ontdek MediMapp binnen 30 minuten door onderstaand een kennismakingsgesprek met ons in te plannen.

Vaker updates ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in ontvang regelmatig nieuwe updates in je mailbox.